Je kunt bij ons advies krijgen over

online verspreide naaktbeelden

• als iemand je online seksueel benadert 

afpersing met naaktbeelden  

• alle andere vormen van online seksueel misbruik van jongeren (<26 jr).

Informatie voor scholen en andere professionals

In de opvoeding informeren we jongeren over veilig vrijen. Online seks is een relatief nieuw fenomeen, waar wellicht nog wat minder over bekend is. Van online seks kan ook misbruik worden gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan het zonder toestemming doorsturen van seksueel getinte berichten en foto’s (ongewenste sexting), het chanteren met naaktfoto’s (sextortion) misbruik van webcambeelden van online seks en online benaderd worden door vreemden voor seks (grooming). 

 

In de mediaopvoeding binnen het gezin en op school is het vaak nog lastig informatie over dit onderwerp te verschaffen, terwijl kinderen hier wel aan blootgesteld worden. Helpwanted.nl kan hierin op verschillende manieren ondersteunen.

 

Theatertour Shame On You

Helpwanted.nl lanceert samen met Theatergroep PlayBack & Qpido de nieuw geschreven voorstelling Shame On You, over sexting, grooming en mediaopvoeding. 

 

Stappenplan Naaktfoto op School

Wat kan ik als docent/vertrouwenspersoon/rector doen als er een naaktfoto rondgaat op mijn school? 

 

Digitaal lespakket “Online…Weet wat je doet!” 

Helpwanted.nl heeft voor docenten een digitaal lespakket ontwikkeld (ook geschikt voor digibord) als hulpmiddel bij lessen over internet veiligheid.
 

Informatiemateriaal 

Helpwanted.nl heeft posters, flyers en stickers ontwikkeld. Deze zijn kosteloos te bestellen.  

 

Klassenchat met Helpwanted.nl

Met een klassikale chatsessie op het digibord kunnen jouw leerlingen vragen stellen aan een hulplijnmedewerker van Helpwanted.nl.