Maak je je zorgen:

 

• over online verspreide naaktbeelden?

• omdat iemand je online seksueel benadert?

• omdat je wordt afgeperst met naaktbeelden?

• over iets anders?

Ooit naaktafbeeldingen gestuurd?

Ik heb ooit naaktafbeeldingen verstuurd en nu ben ik bang dat die ergens terecht komen
 

Heb jij ooit naaktfoto’s of filmpjes van jezelf naar iemand verstuurd, en ben je nu bang dat deze ergens op het internet staan?
 

Drie dingen die jij nu kunt doen:
 

 1. Contact zoeken
  Als je nog goed contact hebt met de persoon waar je de afbeeldingen naar hebt verstuurd, dan kun je vragen of hij/zij deze afbeeldingen weleens door heeft gestuurd. Je kunt ook vragen of diegene de afbeeldingen nog op zijn of haar telefoon of computer heeft staan. Als dat zo is, kun je vragen of die verwijderd kunnen worden.
   
 2. Zoek jezelf
  Zoek jouw naam regelmatig via een zoekmachine op, bijvoorbeeld Google. Wanneer jouw afbeelding ook op een andere website staat, maak dan screenshots. Daarna kun je contact opnemen met de site om het te laten verwijderen. Op onze website staan voorbeelden van e-mails die je daarvoor kunt gebruiken. Je kunt ook een Google Alert  instellen, je ontvangt dan een berichtje wanneer jouw naam op een website wordt genoemd. 

  Met Google Images kun je de afbeelding zoeken en krijg je te zien of de afbeelding op andere plekken is te vinden. Je kunt ook de browserextensie ‘Who Stole My Pictures’ downloaden voor Google Chrome of Firefox. Zij zoeken dan bij allerlei verschillende zoekmachines naar de afbeelding online.
   
 3. Laten verwijderen
  Staat jouw afbeelding inderdaad op een website? Hier vind je meer informatie over wat je nu kunt doen.