Maak je je zorgen:

 

• over online verspreide naaktbeelden?

• omdat iemand je online seksueel benadert?

• omdat je wordt afgeperst met naaktbeelden?

• over iets anders?

Winactie "Niemand Anders"

Vind jij ook dat praten over SOM* oke is? Doe dan via Instagram mee met de winactie van Helpwanted.nl & hiphopper Daniël Busser! In dit filmpje legt Daniël de winactie uit!

 

Playback het refrein uit de lyrics van ‘Niemand anders’ en win een van deze te gekke prijzen:

1ste: Privé-huiskamerconcert van Daniël (2x)
2de: Aanwezig backstage bij een (tv-) show van Daniël (2x) 
3de: Meet & greet met Daniël (2x) 
4de: Merchandise-artikelen van Daniël (4x)

 

* SOM = Seksueel Online Misbruik


De winnaars van deze campagne worden bekend gemaakt op de Instagram-accounts van Daniël Busser en Helpwanted.nl

 

Ben jij zelf slachtoffer van seksueel online misbruik? Lois vertelt je in dit filmpje over haar eigen ervaring en heeft 3 belangrijke tips voor je! Wat ontzettend naar dat je online wordt lastiggevallen. We kunnen ons voorstellen dat dit eng is. Het kan lastig zijn om te bedenken hoe je hiermee om moet gaan. Daarom is het goed dat je op onze website terecht bent gekomen bent. Wij hebben (helaas) vaker te maken met meldingen van seksueel seksueel online misbruik. Je bent niet de enige die dit meemaakt. We zullen je zo goed mogelijk proberen te adviseren!

Tip 1 Meld het!

Bij veel apps kun je een profiel of een afbeelding melden of rapporteren. Kijk bij onze handleidingen hoe je dit het beste kunt doen. Als je geen reactie krijgt, kun je ook contact met ons hierover opnemen. Helpwanted.nl heeft goed contact met veel sociale media. Wij kunnen samen proberen om profielen of afbeeldingen te laten verwijderen.

Tip 2 Blokkeer en verwijder!

Blokkeer degene die je lastigvalt overal en verwijder hem of haar uit je contactenlijst. Zo voorkom je dat je nog berichten van hem of haar kunt ontvangen. Het komt vaak voor dat degene die jou probeert te bedreigen ook op andere manieren probeert om contact met je te zoeken. Zorg er daarom voor dat je de instellingen van je sociale media aanpast, zodat vreemden geen contact met je kunnen opnemen. 

Tip 3 Verzamel bewijs!

Maak meerdere screenshots van gesprekken waaruit blijkt dat de afbeeldingen verspreid zijn. Zorg ervoor dat datum en tijd in beeld zijn. Maak ook screenshots van gesprekken waaruit blijkt wie het erop heeft gezet. Naast screenshots kun je het beste ook een filmpje maken van relevante gesprekken door een opname te maken met je telefoon of computer. 

Wil jij advies over jouw persoonlijke situatie? Dan kun je een van onze vragenlijsten invullen. Je krijgt dan specifiek advies voor jouw situatie. Als jouw vraag aan het eind van de vragenlijst nog niet is beantwoord, kun je het contactformulier invullen, dan nemen we contact met je op. 

 

Lees hier meer achtergrondinformatie over deze campagne.