Maak je je zorgen:

 

• over online verspreide naaktbeelden?

• omdat iemand je online seksueel benadert?

• omdat je wordt afgeperst met naaktbeelden?

• over iets anders?

Over ons

Helpwanted.nl is onderdeel van het Expertisebureau Online Kindermisbruik (EOKM). Het EOKM is een onafhankelijke stichting die zich inzet voor de veiligheid van alle kinderen.

 

 

Helpwanted.nl is een website over online seksueel misbruik. Je kunt bij ons terecht voor advies als je te maken hebt (gehad) met online seksueel misbruik. Je vindt hier ook informatie over wat het is, hoe je het kunt voorkomen en wat je kunt doen wanneer het je is overkomen. Ook kun je met ons chatten.

 

Ook ouders, docenten en andere opvoeders kunnen bij Helpwanted.nl terecht.

Ouders, docenten en opvoeders kunnen advies inwinnen als hun kind of leerling te maken heeft (gehad) met online seksueel misbruik. Voor docenten en hulpverleners is er een scholenpagina met o.a. een e-lespakket. 

 

Naast Helpwanted.nl zijn ook de programma’s Meldpunt Kinderporno en Stop it Now! ondergebracht bij het EOKM.

 

Contacten met websites en organisaties

Helpwanted.nl is onderdeel van een aantal internationale netwerken:

  • Insafe: Een internationaal netwerk voor hulplijnen binnen Europa.
  • Child Helpline International: Een wereldwijd netwerk voor hulplijnen voor minderjarigen. Samen met De Kindertelefoon zijn wij lid.
  • INHOPE, een wereldwijd netwerk van meldpunten waar afbeeldingen van seksueel kindermisbruik kunnen worden gemeld.

 

Doordat wij lid zijn van deze netwerken hebben wij veel contacten over de hele wereld. Dat kan ons helpen om bijvoorbeeld afbeeldingen van (online) seksueel misbruik van websites te verwijderen. Ook bijvoorbeeld als deze in het Russisch zijn. Daarnaast wisselen wij ervaring en kennis uit zodat wij altijd goed op de hoogte zijn van ontwikkelingen op het gebied van minderjarigen en online seksueel misbruik.

 

Contacten met social media

Helpwanted.nl heeft goede contacten met websites als Facebook en Twitter.  Hierdoor kunnen wij snel hulp inschakelen en elkaar adviseren wanneer dat nodig is.

 

Contact met politie

Ook hebben wij contact met verschillende afdelingen binnen politie. Hiermee wisselen wij regelmatig informatie uit over trends, werkwijze en wetgeving. 

 

Onderzoek

Helpwanted.nl  heeft onderzoek gedaan naar financiële afpersing met naaktvideo’s of –foto’s onder jongens tot en met 26 jaar. Dit onderzoek deden wij naar aanleiding van de onverminderd hoge cijfers van financiële afpersing onder jongens. Meer informatie over dit onderzoek vindt u hier.

 

Sponsors

Helpwanted.nl kan rekenen op de steun van onderstaande bedrijven. Deze bedrijven sponsoren ons programma, omdat zij belang hechten aan hun maatschappelijke verantwoordelijkheid om het internet schoon te houden van seksueel kindermisbruik. Het EOKM bedankt al haar sponsors voor hun bijdrage aan de strijd tegen seksueel kindermisbruik!