Jonger dan 26 jr? Advies over:

online verspreide naaktbeelden

• als iemand je online seksueel benadert 

afpersing met naaktbeelden 

• alle vormen van online seksueel misbruik

Over ons

Helpwanted.nl is onderdeel van het Expertisebureau Online Kindermisbruik (EOKM). Het EOKM is een onafhankelijke stichting die zich inzet voor de veiligheid van alle kinderen.

 

 

Helpwanted.nl is een website over online seksueel misbruik van kinderen en jongeren tot 26 jaar. Je kunt bij ons terecht voor advies als je te maken hebt (gehad) met online seksueel misbruik. Je vindt hier ook informatie over wat het is, hoe je het kunt voorkomen en wat je kunt doen wanneer het je is overkomen. Ook kun je met ons chatten.

 

Ook ouders, docenten en andere opvoeders kunnen bij Helpwanted.nl terecht.

Ouders, docenten en opvoeders kunnen advies inwinnen als hun kind of leerling te maken heeft (gehad) met online seksueel misbruik. Voor docenten en hulpverleners is er een scholenpagina met o.a. een e-lespakket. 

 

Naast Helpwanted.nl zijn ook de programma’s Meldpunt Kinderporno en Stop it Now! ondergebracht bij het EOKM.

 

Wie zijn we

Simone Belt

Mijn naam is Simone Belt, ik werk bij Helpwanted.nl als inhoudelijk voorlichtingsmedewerker. Daarnaast beantwoord ik hulpvragen via de chat, mail en telefoon. Ik ben seksuologe en vind het belangrijk dat iedereen een gezonde seksuele ontwikkeling kan doormaken.

 

Nikki Lee Janssen

Mijn naam is Nikki Lee Janssen, ervaringsdeskundige en binnen Helpwanted.nl werkzaam als voorlichtingscoordinator. Ik houd me vooral bezig met het opstarten en uitvoeren van voorlichtingsprojecten. Ook beantwoord ik hulpvragen en sta ik pers/media te woord. Uit eigen ervaring weet ik hoe heftig het is om slachtoffer te zijn van online seksueel misbruik en hoe moeilijk het kan zijn om goed advies en passende hulp te zoeken en krijgen. Daarom zet ik mijn ervaring en expertise graag in binnen Helpwanted.nl om andere (toekomstige) slachtoffers te helpen!

 

Wike Meulman

Ik ben Wike Meulman, kinder- en jeugdpsychologe. Binnen Helpwanted.nl geef ik voorlichting, werk ik op onze hulplijn en denk ik mee over het beleid. Als psycholoog ben ik geinteresseerd in de ontwikkeling van kinderen en jongeren en ben ik altijd op zoek naar manieren om deze zo goed mogelijk te kunnen stimuleren . Binnen Helpwanted.nl vind ik het belangrijk advies op maat te leveren en een luisterend oor te bieden, vooral omdat deze vaak moeilijk te vinden is.

 

Nine Corten

Mijn naam is Nine Corten. Ik ben afgestudeerd orthopedagoog. Mijn expertise ligt in kennis over de ontwikkeling van kinderen en jongeren. Ik werk bij Helpwanted.nl als hulplijnmedewerker en beantwoord hulpvragen van kinderen, jongeren en ouders op het gebied van online seksueel misbruik, via de chat, mail en telefoon. Daarnaast denk ik mee over het beleid van Helpwanted.nl. 

 

Contacten met websites en organisaties

Helpwanted.nl is onderdeel van een aantal internationale netwerken:

  • Insafe: Een internationaal netwerk voor hulplijnen binnen Europa.
  • Child Helpline International: Een wereldwijd netwerk voor hulplijnen voor minderjarigen. Samen met De Kindertelefoon zijn wij lid.
  • INHOPE, een wereldwijd netwerk van meldpunten waar afbeeldingen van seksueel kindermisbruik kunnen worden gemeld.

 

Doordat wij lid zijn van deze netwerken hebben wij veel contacten over de hele wereld. Dat kan ons helpen om bijvoorbeeld afbeeldingen van (online) seksueel misbruik van websites te verwijderen. Ook bijvoorbeeld als deze in het Russisch zijn. Daarnaast wisselen wij ervaring en kennis uit zodat wij altijd goed op de hoogte zijn van ontwikkelingen op het gebied van minderjarigen en online seksueel misbruik.

 

Contacten met social media

Helpwanted.nl heeft goede contacten met websites als Facebook en Twitter.  Hierdoor kunnen wij snel hulp inschakelen en elkaar adviseren wanneer dat nodig is.

 

Contact met politie

Ook hebben wij contact met verschillende afdelingen binnen politie. Hiermee wisselen wij regelmatig informatie uit over trends, werkwijze en wetgeving. 

 

Onderzoek

Helpwanted.nl is gestart met een onderzoek naar financiële afpersing met naaktvideo’s of –foto’s onder jongens tot en met 26 jaar. Dit onderzoek doen wij naar aanleiding van de onverminderd hoge cijfers van financiële afpersing onder jongens. Meer informatie over dit onderzoek vind u hier.

 

Sponsors

Helpwanted.nl kan rekenen op de steun van onderstaande bedrijven. Deze bedrijven sponsoren ons programma, omdat zij belang hechten aan hun maatschappelijke verantwoordelijkheid om het internet schoon te houden van seksueel kindermisbruik. Het EOKM bedankt al haar sponsors voor hun bijdrage aan de strijd tegen seksueel kindermisbruik!