Maak je je zorgen:

 

• over online verspreide naaktbeelden?

• omdat iemand je online seksueel benadert?

• omdat je wordt afgeperst met naaktbeelden?

• over iets anders?

Overige hulp

Helpwanted.nl geeft (praktisch) advies aan mensen die slachtoffer zijn geworden van online seksueel misbruik. Mocht je op onze site terecht zijn gekomen met een vraag over een ander probleem, of kunnen wij je niet genoeg hulp bieden, verwijzen we je graag door naar de volgende hulplijnen en informatiepagina's. Ook kan je met dringende vragen bij onderstaande organisaties terecht wanneer Helpwanted.nl gesloten is. De openingstijden van Helpwanted.nl zijn:

Ma t/m vr van 7:00 tot 23:00u
za en zo van 11:00u tot 19:00u

 

 

Spoed

112

Is er sprake van een levensbedreigende situatie? Bel direct 112.

 

113

Denk je aan zelfmoord? Ben je niet in acuut levensgevaar maar heb je wel acuut hulp nodig? Bel 0900-0113 of chat (www.113.nl). Als je aan zelfmoord denkt, kun je daar met hun deskundige vrijwilligers over praten via de telefoon of chat. Anoniem en vertrouwelijk. Het kan helpen om je gedachten te delen en je gepieker even te onderbreken. Je hoeft slechts je (zelfverzonnen) naam op te geven. Verder vragen ze geen informatie van je.

 

Seksueel misbruik

Centrum Seksueel Geweld

Heb jij een nare seksuele ervaring meegemaakt? Dan kun je terecht bij het Centrum Seksueel Geweld (CSG). Bij het CSG werkt een team van artsen, verpleegkundigen en hulpverleners samen om jou de zorg te geven die je nodig hebt. 

Heb je direct hulp nodig, twijfel je of zit je met vragen? Bel gratis met het CSG via 0800-0188. Anoniem chatten met een hulpverlener kan ook hier. Zij geven jou informatie en helpen je als jij dat wilt. Zie ook: www.centrumseksueelgeweld.nl 

 

 

Mind Korrelatie

Ben jij slachtoffer van (online) seksueel misbruik en wil je hierover (anoniem) met een psychologische hulpverlener praten, chatten, appen of mailen? Ga dan naar www.mindkorrelatie.nl. Mind Korrelatie is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09:00 – 21:00 uur. Ook voor overige problemen kun je bij MIND Korrelatie praten met psychologen en maatschappelijk werkers. Bij Mind Korrelatie wordt psychologische ondersteuning gegeven. Voor {praktisch} advies kun je wel bij Helpwanted.nl terecht.

 

Fier

Is er iets gebeurd tegen je wil? Word je onder druk gezet? Erover praten is vaak moeilijk. Misschien durf je niet, ben je bang voor de gevolgen of schaam je je? Bij Chat met Fier kun je (anoniem) je verhaal delen. Je kunt chatten over dingen die je zelf hebt meegemaakt of als je je zorgen maakt over iemand uit je omgeving. Dit kan bijvoorbeeld gaan over ongewenste aanrakingen, seksueel misbruik, pestgedrag, geweld, bedreigingen of discriminatie. Soms heeft het geweld te maken met iemand uit je omgeving (thuis, school, hobby, leeftijdsgenoten). Het maakt niet uit of het iets is dat nu speelt of in het verleden is gebeurd. Twijfel je ergens over? Stel gewoon je vraag. De medewerkers van het chat team luisteren naar je verhaal, geven jou informatie en helpen je als je dat wilt. https://www.fier.nl/chat is maandag t/m vrijdag open van 19.00 tot 6.00 uur en op zaterdag, zondag en feestdagen van 20.00 tot 6.00 uur.

 

Qpido

Qpido geeft voorlichtingslessen over seksuele weerbaarheid, ambulante hulp, training en consult aan kinderen, jongeren, ouders, leerkrachten en professionals. Je kunt er terecht wanneer je een vervelende ervaring heb meegemaakt op het gebied van (online) seksueel misbruik door te chatten met een deskundige. De chat van Qpido is geopend maandag t/m donderdag van 13.00 tot 17.00, vrijdag van 13.00 tot 15.00 en maandag-, dinsdag- en donderdagavond van 19.00 tot 21.00. 

Juridische begeleiding 

Juridisch loket

Voor gratis advies bij juridische vragen, geschillen en conflicten: neem contact op met het Juridisch loket. Zij zijn te bereiken op www.juridischloket.nl of telefonisch via 0900-8020 (0,25 p/min).

 

Slachtofferhulp Nederland

Na een ingrijpende gebeurtenis kunt u altijd terecht bij Slachtofferhulp Nederland. Zij bieden emotionele hulp, begeleiden u in het strafproces en helpen u bij uw schadevergoeding. Stel uw vraag per telefoon, mail, chat of social media. 0900-0101, www.slachtofferhulp.nl.

 

Informatie over het strafproces

Vraaghetdepolitie.nl

Je kunt met de politie chatten. Zo krijg je persoonlijk antwoord op vragen over veiligheid of krijg je hulp bij het oplossen van je probleem. Elke dinsdag en donderdag van 19.00-21.00 op www.vraaghetdepolitie.nl

 

Dips en depressies

Grip op je Dip

Ben je tussen de 16 en 25 jaar en zit je al een tijdje niet zo lekker in je vel? Heb je misschien net even iets te veel meegemaakt? Je bent niet de enige! Grip op je Dip biedt tips en informatie over dips en depressies. Ook kan je mailen met een dipdeskundige die jou kan helpen om goed om te gaan met jouw dip. Wil je tips uitwisselen en anoniem in contact komen met jongeren die ook een dip hebben? Je kunt ook een cursus volgen. www.gripopjedip.nl

 

Huiselijk geweld en kindermishandeling

Veilig thuis

Veilig Thuis is er voor advies en ondersteuning en het melden van huiselijk geweld en kindermishandeling. Voor jezelf, maar ook als je je zorgen maakt over de veiligheid van iemand anders kun je een beroep doen op Veilig Thuis. Of je nu vragen of vermoedens hebt, of het zeker weet. Je zorgen delen is een belangrijke stap. Ga naar www.veiligthuis.nl of bel gratis naar 0800-2000.

 

Seksuele gezondheid

Sense

Sense is er voor alle vragen over seks, veilig vrijen, soa, hiv, anticonceptie, liefde en relaties. Chat met Sense op www.sense.info. De chat is er voor jongeren t/m 24 jaar.

 

Zanzu.nl 

Deze website geeft informatie aan niet-Nederlandstaligen in 16 talen in tekst, beeld en geluid over seksuele gezondheid, zoals over het vrouwelijk en mannelijk lichaam, anticonceptie en zwangerschap. De site biedt een voorlees- en vertaalfunctie. Met behulp van een splitscreenfunctie kun je twee talen naast elkaar op een scherm zien. www.zanzu.nl

 

Verder praten

De Kindertelefoon

De Kindertelefoon is de plek in Nederland waar je als kind terecht kunt voor vertrouwelijke gesprekken over onderwerpen die je niet durft, kunt of wil bespreken met mensen in je omgeving. Bel 0800-0432 of ga naar www.kindertelefoon.nl.