Maak je je zorgen:

 

• over online verspreide naaktbeelden?

• omdat iemand je online seksueel benadert?

• omdat je wordt afgeperst met naaktbeelden?

• over iets anders?

Over ons

https://www.helpwanted.nl/over-ons

Helpwanted.nl is onderdeel van het Expertisebureau Online Kindermisbruik (EOKM). Je kunt bij ons terecht voor advies als je te maken hebt (gehad) met online seksueel misbruik.

Helpwanted.nl

https://www.helpwanted.nl/home

Helpwanted.nl is een website over online seksueel misbruik van kinderen en jongeren. Je kunt bij ons terecht voor advies als je te maken hebt (gehad) met online seksueel misbruik.

Informatiepagina's

https://www.helpwanted.nl/informatie

Op deze pagina vind je informatie over online seksueel misbruik. Je kunt voor elke situatie lezen wat het is en wat je het beste kunt doen wanneer het jou overkomt.

Ik zoek advies

https://www.helpwanted.nl/ikzoekadvies

Deze pagina is bedoeld voor ouders, opvoeders, docenten en hulpverleners van kinderen en jongeren die slachtoffer zijn geworden van seksueel misbruik op het internet.

Online benaderd voor seks

https://www.helpwanted.nl/grooming

Helpwanted.nl geeft tips en advies over grooming. Wat doe je al een volwassene jou online benaderd voor seks?

Digitaal lespakket

https://www.helpwanted.nl/lespakket

Helpwanted.nl heeft voor docenten een digitaal lespakket ontwikkeld (ook geschikt voor digibord) als hulpmiddel bij lessen over online seksuele veiligheid, zoals sexting, sextortion en grooming.

Hoe herken ik een groomer?

https://www.helpwanted.nl/hoe_herken_ik_een_groomer

Een groomer is een meerderjarig persoon (>18 jaar) die online een jongere (<16 jaar) benadert met als uiteindelijk doel om af te spreken voor seksuele handelingen. Hoe herken je een groomer?

Mijn account is gehackt

https://www.helpwanted.nl/gehackt

Wat kun je doen als jouw account is gehackt en er nu onder jouw naam vervelende berichten of naaktfoto's verspreid worden?

Ouders, verzorgers, hulpverleners, docenten

https://www.helpwanted.nl/ouders

Deze pagina is voor ouders, verzorgers, hulpverleners en docenten die op zoek zijn naar advies of voorlichting over online seksueel misbruik.

Informatiemateriaal

https://www.helpwanted.nl/informatiemateriaal

Als u posters of flyers van Helpwanted.nl wil aanvragen, kunt u dat hier doen. Wij vragen u om een kleine vrijwillige bijdrage voor het drukken en verzenden van het materiaal.

Ik word steeds toegevoegd aan ongepaste spamgroepen op Instagram

https://www.helpwanted.nl/groepschats

Telkens toegevoegd worden aan spam groepen op Instagram, bijvoorbeeld van pornoaccounts, kan erg vervelend zijn. Wat doe je er tegen?

Overige hulp

https://www.helpwanted.nl/overigehulp

Helpwanted biedt (praktisch) advies omtrent online seksueel misbruik. Voor overige vragen of wanneer Helpwanted.nl gesloten is, kunt u bij de volgende organisaties terecht.

Is sexting strafbaar?

https://www.helpwanted.nl/is_sexting_strafbaar

Sexting is het versturen van naaktfoto’s, naaktvideo’s of spannende berichtjes via je telefoon met apps, sms’jes of social media. Of je daar wel of niet aan doet, is jouw keuze en daar is niets mis mee. Maar wanneer kan het wel strafbaar zijn?

Grenzen aangeven

https://www.helpwanted.nl/grenzen_aangeven

Vind je het moeilijk om nee te zeggen of je grenzen aan te geven, bijvoorbeeld als iemand vraagt om een naaktfoto en jij dat niet wil? Helpwanted.nl geeft tips!

Winactie "Niemand Anders"

https://www.helpwanted.nl/niemandanders

Vind jij ook dat praten over SOM* oke is? Doe dan via Instagram mee met de winactie van Helpwanted.nl & hiphopper Daniel Busser! Playback het refrein uit de lyrics van ‘Niemand anders’ en win een van deze te gekke prijzen:

Organisaties bundelen krachten in strijd tegen online misbruik

https://www.helpwanted.nl/organisaties-bundelen-krachten

Centrum Seksueel Geweld (CSG), Helpwanted.nl, Fier en het Fonds Slachtofferhulp bundelen de krachten in de strijd tegen online seksueel misbruik van minderjarigen.

Hoe vertel ik een volwassene dat ik iets naars heb meegemaakt?

https://www.helpwanted.nl/pratenmeteenvolwassene

Ben je afgeperst, worden er naaktfoto’s in je klas doorgestuurd, vraagt iemand jou om dingen te doen die je niet wilt, of heb je gewoon wat vragen over je veiligheid online?Het is altijd goed om er met iemand over te praten.