Jonger dan 26 jr? Advies over:

online verspreide naaktbeelden

• als iemand je online seksueel benadert 

afpersing met naaktbeelden 

• alle vormen van online seksueel misbruik

Theatertour Shame On You

Helpwanted.nl in samenwerking met Theatergroep PlayBack

 

Hoe voelt het als je naaktafbeelding op social media rondgaat of online staat? Hoe ga je daarmee om, als het je gebeurt?  En hoe ga je ermee om als je er een toegestuurd krijgt? Hierover presenteert Helpwanted.nl in samenwerking met Theatergroep PlayBack een scholentheatertour. Sextingsextortion en grooming komt veel voor onder jongeren, maar veel jongeren en opvoeders weten niet goed wat ze ermee aan moeten.

 

Doormiddel van interactief theater en discussie zullen leerlingen van schoolklassen en hun opvoeders meegenomen worden in wat er gebeurt als je naaktafbeelding online komt te staan. Daarnaast willen wij jongeren en hun ouders de mogelijkheid bieden om over deze onderwerpen in discussie te gaan met professionals, ervaringsdeskundigen en elkaar.

 

Shame on you

 

”De interactieve theater voorstelling “Shame on you” vertelt het verhaal van Aya en Feico. Feico (16 j) en Aya (14 j) hebben verkering en flirten online wat af. Op een avond laat Feico in de kroeg, dronken, aan zijn vrienden een  foto van Aya zien waarop ze een ontbloot bovenlijf heeft. Hij is trots op hoe mooi Aya is. “Ze heeft the beauty and the brains” roept hij terwijl zijn telefoon rond gaat en al zijn vrienden Aya haar naakte lichaam bekijken.  Een van de vrienden, Barry, stuurt de foto in een app naar zichzelf.

 

Dit is het begin van een storm aan nare berichten die Aya over zich heen krijgt. Ze zou een slet en een hoer zijn. De foto van haar lichaam wordt meer dan 1000 x gedeeld. De liefde tussen Feico en Aya houdt geen stand. Aya durft bijna niet meer naar school. Alleen haar beste vriendin Donna is er nog om haar te helpen. Samen bedenken ze een grandioos plan om wraak te nemen en Feico genadeloos online aan de schandpaal te nagelen.”

 

Wilt u meer informatie over de tour of wilt u een school aanmelden? Mailt u dan met info@helpwanted.nl

 

Doelgroepen:

  • Jongeren van 12-15 jaar van het voortgezet onderwijs.
  • Ouders van jongeren in de leeftijd van 12-15 jaar.

 

Doelstellingen:

De doelstellingen van het evenement zijn :

  • Kennis en bewustzijn vergroten onder scholieren en hun ouders over online veiligheid en online seksueel misbruik;
  • Jongeren handvatten bieden om beter beschermd het internet op te gaan, en bewust maken van de leuke en minder leuke kanten van het internet.
  • Ouders handvatten bieden om met hun kinderen te praten over online veiligheid;
  • Jongeren en ouders met elkaar en met professionals in gesprek laten gaan over online veiligheid;
  • Het bestaan van Helpwanted.nl onder de aandacht brengen van jongeren en hun ouders.

 

Partners:

Dit evenement wordt in samenwerking met de volgende partners georganiseerd :