Je kunt bij ons advies krijgen over

online verspreide naaktbeelden

• als iemand je online seksueel benadert 

afpersing met naaktbeelden  

• alle andere vormen van online seksueel misbruik van jongeren (<26 jr).

Handleidingen social media

Heb je hulp nodig bij de instellingen van Facebook, Instagram, Snapchat, Google, Whatsapp, Skype, of andere sociale media? Hieronder vind je handleidingen. In deze handleidingen staat stap voor stap beschreven hoe jij hoe je problemen kunt rapporteren, mensen kunt blokkeren, en hoe je je instellingen kunt aanpassen waardoor je de risico’s dat er wat mis gaat, kleiner maakt.

 

 

Het kan best lastig zijn om deze instellingen aan te passen. Lukt het je niet, doe het samen met iemand die je daarbij kan helpen.

 

Bewijs opslaan

Soms kan het handig zijn om bewijs te hebben. Bijvoorbeeld als je aangifte bij de politie wilt doen. Daarom hebben wij een handleiding gemaakt waarin we uitleggen hoe je bewijs kunt verzamelen en opslaan: Handleiding Bewijs opslaan

 

Verzoek beelden te verwijderen

Wanneer er een vervelende foto of video van jou online staat, kan het lastig zijn om deze te laten verwijderen. We hebben daarom een voorbeeld e-mail ontwikkeld, zowel in het Nederlands als in het Engels. Deze e-mail kun je gebruiken om naar een website te sturen wanneer daar een foto van jou op staat die jij daar niet wilt hebben. Je vindt deze voorbeelden hier.