Maak je je zorgen:

 

• over online verspreide naaktbeelden?

• omdat iemand je online seksueel benadert?

• omdat je wordt afgeperst met naaktbeelden?

• over iets anders?

Hulp nodig bij je social media?

 

Heb je hulp nodig bij de instellingen van Facebook, Instagram, Snapchat, Google, Whatsapp, Skype, of andere sociale media? Hieronder vind je handleidingen. In deze handleidingen staat stap voor stap beschreven hoe jij hoe je problemen kunt rapporteren, mensen kunt blokkeren, en hoe je je instellingen kunt aanpassen waardoor je de risico’s dat er wat mis gaat, kleiner maakt.

 

 

Het kan best lastig zijn om deze instellingen aan te passen. Lukt het je niet, doe het samen met iemand die je daarbij kan helpen.

 

Bewijs opslaan

Soms kan het handig zijn om bewijs te hebben. Bijvoorbeeld als je aangifte bij de politie wilt doen. Daarom hebben wij een handleiding gemaakt waarin we uitleggen hoe je bewijs kunt verzamelen en opslaan: Handleiding Bewijs opslaan

 

Verzoek beelden te verwijderen

Wanneer er een vervelende afbeelding van jou online staat, kan het lastig zijn om deze te laten verwijderen. Daarom hebben we hier een handleiding van gemaakt. Hier staat stap voor stap uitgelegd wat je kunt doen als jouw foto/video online staat. 
 

We hebben ook voorbeeldbrieven ontwikkeld, zowel in het Nederlands als in het Engels. Deze e-mail kun je gebruiken om naar een website te sturen wanneer daar een foto van jou op staat die jij daar niet wilt hebben. Je vindt deze voorbeelden hier.